Intimiteit & seksualiteit

Onderzoek je wensen en grenzen, maak contact met je verlangens en verdiep je intieme relaties

  • Wil je meer uit je intieme relaties halen, meer plezier ervaren en minder schaamte?
  • Wil je beter in contact komen met je eigen behoeftes, wensen en grenzen? En wil je leren om je ‘ja’ en je ‘nee’ duidelijk te voelen en uiten?
  • Loop je tegen weerstand of afkeuring aan, in je relatie, betreffende seksuele verlangens, gedrag of voorkeuren?
  • Wil je onderzoeken welke relatiestijl het beste bij je past, zoals monogaam, non-monogaam of polyamoreus?

Met dit soort vragen kun je bij mij terecht.

Ik begeleid je om bewust je seksualiteit te onderzoeken. Want onderzoeken staat hier centraal. Vol nieuwsgierigheid kijken we samen wat er bij jou speelt. Vrij van oordelen, vol openheid.

Alles is welkom!

We zorgen ervoor dat jij in een veilige bedding kunt praten, denken en ervaren. Om zo te achterhalen wat de kern of de oorzaak is van je wens tot verandering. Ik luister naar je en stel je vragen, om zo duidelijk en concreet mogelijk te maken wat er speelt. Ik spiegel en help je reflecteren. Ik begeleid je, zodat jij kunt ontdekken wat er gezien wil worden. Samen zorgen we ervoor dat jij helderheid krijgt. Ik lever maatwerk, afgestemd op jouw specifieke behoeftes.

“Alles begint bij verlangen”,

is mijn overtuiging

Voelen waar jouw verlangen ligt, is essentieel. Want dan pas kun je kiezen het te volgen. En jezelf de vrijheid geven om helemaal te zijn wie je bent. Ik help je graag een eindje op weg.

Ik heb ruime kennis en ervaring op het gebied van ‘alternatieve’ seksualiteit en relatievormen, dus je bent welkom ongeacht je seksuele voorkeuren, seksuele oriëntatie, relatieconstellatie of gender. Ik ben kink en LGBTQAI+ bewust.

Nieuwsgierig?

Wil je kijken of ik de geschikte persoon ben om je te begeleiden?

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Marjolein

Susan (59), United Kingdom

"Marjolein is respectvol, behulpzaam, geruststellend en ondersteunend. Ze is heel goed in staat om me veilig te laten voelen, zodat ik loskom uit mijn cognitieve toestand en meer in contact kom met mijn emoties en lichaamssensaties. Ik vind het tempo en de intonatie van haar stem heel rustgevend. En Marjolein's stijl van communiceren tijdens de sessie is absoluut goed, ze zet de juiste toon - kalm, bedachtzaam zonder al te 'therapeutisch' te zijn! We werken online, en het kan wat tijd kosten om emoties over te brengen via Zoom, maar het scherm bleek geen barrière.

Ik voel me gehoord door Marjolein. En soms ook uitgedaagd zonder enige defensieve reactie van mijn kant - wat meestal een onbewuste reactie van mij zou zijn. Ik heb ervaren dat ik vrij snel vertrouwen ervaarde. De sessies zijn erg nuttig, plezierig en bevredigend. Ik heb veel baat gehad bij de samenwerking met Marjolein en ik zou haar zeker aanbevelen aan anderen, want ze heeft een natuurlijke gave.”

Rob (58), Nederland

"Ik heb Marjolein ervaren als een coach die me echt waarnam, mijn hele hebben en houden zag en hier mee kon werken. Ik voelde me helemaal gezien en gehoord. Ze nam in de sessies op een heel prettige manier de regie in handen en zorgde ervoor dat mijn verhaal dat in mijn hoofd zat met mijn lijf en met mijn hart verteld kon worden. Dat was zeker zeker op momenten dat mijn emotie hoog zat en ik minder helder kon nadenken heel prettig.

Marjolein nodigde me uit om heel de coachingsruimte te gebruiken en om mijn lijf in beweging te zetten. Dat was voor mij fijn omdat mijn lijf veel beter en eerder weet wat er speelt dan mijn hoofd; kwam ik achter. Ik voelde haar betrokkenheid bij mijn verhaal. Ik merkte hoe haar vragen me steeds dieper inzicht gaven in wat er nu bij mij speelt. Ze gebruikt hiervoor verschillende werkvormen. Voor mij hielp het visualiseren van mijn gevoelens heel goed. Op deze manier kon ik daar beter contact mee maken. Niet alleen tijdens de sessies, maar ook erna. Ik kon er naar kijken en dat heeft mij enorm geholpen om mooie stappen te maken met mijn vraagstuk."

Caja (48), Nederland

“Marjolein is zeer opmerkzaam. Ze merkt veranderingen in mijn lichaamstaal en mijn spraak op en geeft feedback of grijpt in waar nodig, zodat ik meer bewust word van mezelf. Ik voel me veilig om mijn gevoelens te tonen, omdat ze me helpt te voorkomen dat ik overweldigd raak. Ze geeft me altijd ruim de tijd om te verwerken wat er gebeurt. En ze helpt me om in verbinding te blijven met mijn lichaam, in plaats van te verdwalen in gedachtes of analyse.

Ik leer nu hoe ik rustiger aan kan doen, mag vertragen, mijn emoties de ruimte kan geven, en alles wat opkomt op een geaarde manier kan verwerken. Ik hou van de suggesties en tools die Marjolein me geeft om te oefenen en om mijn denkproces voort te zetten tussen de sessies door. Dat is heel waardevol en behulpzaam. Het online format werkt verrassend goed.

Marjolein communiceert duidelijk, geeft structuur aan onze gesprekken, is empathisch, professioneel en zorgt ervoor dat ik me heel erg op mijn gemak voel. Ik voel me veilig in de ‘coachende handen’ van Marjolein. Ik voel dat alles dat alles dat al dan niet omhoog komt, welkom is.”

Lena (57), Denemarken

"Ik waardeer Marjoleins rustige aanpak, het voelt fijn en veilig. Ze is heel goed in het opmerken en observeren van wat belangrijk voor me is, en het feit dat ze gaandeweg terugkoppelt geeft me het gevoel dat ik zowel gezien als gehoord word.

De chemie tussen ons is erg prettig. Er heerst een ontspannen sfeer en het is heerlijk bevrijdend om ook samen te kunnen lachen. Marjolein is heel bedreven in het samenvatten en op koers houden van het gesprek. Dat is een geweldige balans. Ook haar vermogen om te visualiseren is een grote hulp voor me, omdat ik zo beelden vorm die me kunnen helpen belangrijke inzichten vast te houden. Ik voel me goed geholpen tijdens onze sessies."

Bob (36), Nederland

“Marjolein heeft tijdens onze sessies de ruimte gegeven en veiligheid gecreëerd. In onze gesprekken heb ik de mogelijkheid gekregen om op zoek te gaan naar oplossingen die dicht bij mij lagen, maar waar ik niet zonder Marjoleins aandachtige feedback niet bij was gekomen.

Daarbij heb ik fijne en nuttige oefeningen gekregen om niet alleen cognitief bezig te blijven, maar ook meer accent op de lichamelijke aspecten te leggen.”