Werkwijze

Stel je voor…

We gaan op reis en zitten samen in de auto. Jij zit aan het stuur, en bepaalt de route en de snelheid. Ik zit op de bijrijdersstoel. Ik help je navigeren en maak je soms bewust van zaken die we onderweg tegenkomen. Jij bepaalt of je vluchtig een blik werpt vanuit het raam, of dat je de auto even stil zet om eens lekker rond te kijken. Ik nodig je soms uit om wat langzamer te rijden, en de omgeving in je op te nemen. Samen bespreken we wat we tegenkomen. En jij blijft altijd aan het stuur.

We combineren denken (cognitief inzicht) zodra jij eraan toe bent met voelen (bewustzijn van fysieke sensaties en emoties). We werken op jouw tempo en binnen jouw grenzen.  Mijn streven is om een veilige ruimte te bieden, zonder oordelen en vol nieuwsgierigheid.

Alles is welkom!

Een coachingstraject bestaat uit verschillende onderdelen

Gratis kennismaking

Tijdens dit gesprek kun je kennismaken met mij en mijn werkwijze, en je vragen aan me stellen. Als je wilt mag je alvast kort delen wat er bij jou leeft, en wat voor begeleiding je zoekt. Deze kennismaking duurt 15 minuten, en kan telefonisch of met videobellen. Na dit gesprek kun je kiezen om al dan niet een sessie te plannen. 

Intake sessie

We bespreken je uitdaging en formuleren we de gewenste positieve uitkomst. Dus: naar welke nieuwe situatie wil je toewerken, en hoe ziet dat eruit? Dan nemen we jouw achtergrond door, zodat we helder hebben waar we mee gaan werken. We bepalen vervolgens of ik de juiste match ben of dat ik je zal doorverwijzen. Deze sessie duurt maximaal anderhalf uur en doen we online met videobellen.

Vervolgsessies

Nu gaan we aan de slag met jouw vraag. We werken met wat er op dat moment present is en koppelen dat elke keer aan het vraagstuk waarmee je de coaching startte. We treffen elkaar elke week voor een sessie van 1 uur of elke 2 weken voor een sessie van 1,5 uur (dat spreken we van tevoren af). Je kunt kiezen voor online videobellen of persoonlijke sessies in mijn ruimte in Utrecht.

Afrondingsfase

Wanneer jij voelt dat je voldoende begeleiding hebt ontvangen, ronden we onze samenwerking af. In het laatste gesprek nemen we door welke inzichten jij meeneemt. We staan bewust stil bij de weg die je hebt afgelegd. Zo vervolg je jouw reis met een verstevigd bewustzijn.

Ik werk op de volgende gebieden:

Intimiteit & seksualiteit

Onderzoek je wensen en grenzen, maak contact met je verlangens en verdiep je intieme relaties

Burn-out & overspanning

Help jezelf om overspanning te voorkomen, of krijg hulp bij herstel van je burn-out

Stress ontladen

Leer je fysieke spanning eenvoudig ontladen en (her)vind je ontspannen balans

Stagnatie doorbreken

Ontdek waarom je vastloopt, wat je eigenlijk echt wilt en neem weer de regie over je leven of je werk

Tarieven

Nieuwsgierig?

Kom erachter of ik de juiste persoon ben voor jou!

Ervaringen

Wat anderen zeggen over Marjolein

Wendy (35), Nederland

"Ik zou Marjolein omschrijven als: present, bewust, eerlijk, geduldig, inzichtgevend. Ik heb genoten van de sessies. Er was een heel uitnodigende sfeer. Ik had altijd het gevoel dat ik kon praten over wat me dwars zat, maar dat we het ook konden herleiden naar waar het vandaan kwam.

Het meest waardevolle voor mij was dat ze me zo helder spiegelde, ook in mijn gedrag en denken. Dat opende echt mijn ogen voor de dingen die ik altijd zeg, maar waarvan ik me niet bewust was. Dus ik kreeg veel bewustzijn tijdens onze sessies. En was in staat om op basis daarvan veranderingen in mijn leven aan te brengen.

Het combineren van online sessies met persoonlijke sessies werkte heel goed voor mij. Zo kon ik het in mijn drukke schema inpassen, aangezien ik een beetje ver van haar vandaan woon.

Ik wil Marjolein vooral bedanken dat ze rekening hield met mijn achtergrond, als zwarte vrouw uit een Afrikaans land. We hebben samen besproken waar ik vandaan kom en welke maatschappij mij heeft opgevoed. Dit was echt geweldig omdat ze kon begrijpen waar mijn trauma's vandaan komen. Dus namen we die kennis mee in onze sessies."

Willemijn (36), Nederland

"Marjolein heeft een zeer warme persoonlijkheid die een zeer veilige ruimte biedt. Bovendien gaf ze zeer nuttige feedback en oefeningen. Ik vond de sessies samen erg fijn!

Ze verbindt heel makkelijk de verbanden: uitspraken die ik doe met gevoelens die ik uit en andersom. Ze kan heel duidelijk de essentie doorgronden van wat ik probeer uit te leggen. Marjolein houdt de verhaallijn van elke sessie helder en helpt me om niet te veel van het onderwerp af te wijken. Dat helpt ook voor mij heel erg met focus en verheldering. Ik heb veel inzichten opgedaan tijdens onze sessies.

Wat ik fijn vond is dat we samen doelen stelden over waar we het tijdens de sessie wel (en niet) over zouden hebben. Ook waardevol was dat we elke sessie begonnen met een samenvatting van wat we eerder hadden besproken. Dit hield ons op koers en leidde tot resultaten."

Susan (59), United Kingdom

"Marjolein is respectvol, behulpzaam, geruststellend en ondersteunend. Ze is heel goed in staat om me veilig te laten voelen, zodat ik loskom uit mijn cognitieve toestand en meer in contact kom met mijn emoties en lichaamssensaties. Ik vind het tempo en de intonatie van haar stem heel rustgevend. En Marjolein's stijl van communiceren tijdens de sessie is absoluut goed, ze zet de juiste toon - kalm, bedachtzaam zonder al te 'therapeutisch' te zijn! We werken online, en het kan wat tijd kosten om emoties over te brengen via Zoom, maar het scherm bleek geen barrière.

Ik voel me gehoord door Marjolein. En soms ook uitgedaagd zonder enige defensieve reactie van mijn kant - wat meestal een onbewuste reactie van mij zou zijn. Ik heb ervaren dat ik vrij snel vertrouwen ervaarde. De sessies zijn erg nuttig, plezierig en bevredigend. Ik heb veel baat gehad bij de samenwerking met Marjolein en ik zou haar zeker aanbevelen aan anderen, want ze heeft een natuurlijke gave.”

Rob (58), Nederland

"Ik heb Marjolein ervaren als een coach die me echt waarnam, mijn hele hebben en houden zag en hier mee kon werken. Ik voelde me helemaal gezien en gehoord. Ze nam in de sessies op een heel prettige manier de regie in handen en zorgde ervoor dat mijn verhaal dat in mijn hoofd zat met mijn lijf en met mijn hart verteld kon worden. Dat was zeker zeker op momenten dat mijn emotie hoog zat en ik minder helder kon nadenken heel prettig.

Marjolein nodigde me uit om heel de coachingsruimte te gebruiken en om mijn lijf in beweging te zetten. Dat was voor mij fijn omdat mijn lijf veel beter en eerder weet wat er speelt dan mijn hoofd; kwam ik achter. Ik voelde haar betrokkenheid bij mijn verhaal. Ik merkte hoe haar vragen me steeds dieper inzicht gaven in wat er nu bij mij speelt. Ze gebruikt hiervoor verschillende werkvormen. Voor mij hielp het visualiseren van mijn gevoelens heel goed. Op deze manier kon ik daar beter contact mee maken. Niet alleen tijdens de sessies, maar ook erna. Ik kon er naar kijken en dat heeft mij enorm geholpen om mooie stappen te maken met mijn vraagstuk."

Caja (48), Nederland

“Marjolein is zeer opmerkzaam. Ze merkt veranderingen in mijn lichaamstaal en mijn spraak op en geeft feedback of grijpt in waar nodig, zodat ik meer bewust word van mezelf. Ik voel me veilig om mijn gevoelens te tonen, omdat ze me helpt te voorkomen dat ik overweldigd raak. Ze geeft me altijd ruim de tijd om te verwerken wat er gebeurt. En ze helpt me om in verbinding te blijven met mijn lichaam, in plaats van te verdwalen in gedachtes of analyse.

Ik leer nu hoe ik rustiger aan kan doen, mag vertragen, mijn emoties de ruimte kan geven, en alles wat opkomt op een geaarde manier kan verwerken. Ik hou van de suggesties en tools die Marjolein me geeft om te oefenen en om mijn denkproces voort te zetten tussen de sessies door. Dat is heel waardevol en behulpzaam. Het online format werkt verrassend goed.

Marjolein communiceert duidelijk, geeft structuur aan onze gesprekken, is empathisch, professioneel en zorgt ervoor dat ik me heel erg op mijn gemak voel. Ik voel me veilig in de ‘coachende handen’ van Marjolein. Ik voel dat alles dat alles dat al dan niet omhoog komt, welkom is.”

Lena (57), Denemarken

"Ik waardeer Marjoleins rustige aanpak, het voelt fijn en veilig. Ze is heel goed in het opmerken en observeren van wat belangrijk voor me is, en het feit dat ze gaandeweg terugkoppelt geeft me het gevoel dat ik zowel gezien als gehoord word.

De chemie tussen ons is erg prettig. Er heerst een ontspannen sfeer en het is heerlijk bevrijdend om ook samen te kunnen lachen. Marjolein is heel bedreven in het samenvatten en op koers houden van het gesprek. Dat is een geweldige balans. Ook haar vermogen om te visualiseren is een grote hulp voor me, omdat ik zo beelden vorm die me kunnen helpen belangrijke inzichten vast te houden. Ik voel me goed geholpen tijdens onze sessies."

Bob (36), Nederland

“Marjolein heeft tijdens onze sessies de ruimte gegeven en veiligheid gecreëerd. In onze gesprekken heb ik de mogelijkheid gekregen om op zoek te gaan naar oplossingen die dicht bij mij lagen, maar waar ik niet zonder Marjoleins aandachtige feedback niet bij was gekomen.

Daarbij heb ik fijne en nuttige oefeningen gekregen om niet alleen cognitief bezig te blijven, maar ook meer accent op de lichamelijke aspecten te leggen.”

Neem contact op

+31 (0) 683 528 781

Spuistraat 5, Utrecht

ASN Bank NL76ASNB0932562450

KvK 82244375