Verschillende soorten jaloezie
Heb je of overweeg je een open relatie of polyamorie? Ontdek welke soorten jaloezie er zijn. En dat eronder vaak emoties als angst schuilgaan.
Jaloezie is geen afgunst maar angst
Wie wil nou jaloers zijn? Niemand. We ontkennen het of schamen ons ervoor. Maar het is vrij normaal. Zeker in open relaties en polyamorie. Leer hoe je emoties kunt zien als richtingaanwijzers.
Hoe jouw primaire reacties een rol spelen in therapie
We monitoren bewust onze staat van zijn tijdens sessies: verbonden present, geïrriteerd en onrustig of uitgecheckt. Dit is waarom.
Signalen van veiligheid en gevaar
Neuroceptie en de autonome ladder van de polyvagaaltheorie: hoe we constant wisselen van staat van zijn.
Verbinden, vechten, vluchten of bevriezen: de polyvagaal theorie
De polyvagaaltheorie is de wetenschap van connectie. Het biedt nieuwe inzichten in de werking van ons autonome zenuwstelsel. En daarmee inzicht in hoe we ons verbinden met anderen en hoe we veiligheid en onveiligheid ervaren.
Jij hebt recht op vrijheid in jouw relatie
Jij hebt recht op vrijheid in jouw relatie.
In jouw relaties verlang je naar verbinding en veiligheid. Maar ook naar vrijheid en autonomie. Jij bént vrij in je relatie. Dit zijn de vrijheden waarop jij recht hebt.
De 4 stappen van consent
Consent is niet zo eenvoudig. Afstemming is een proces. Je kunt het zien als 4 stappen.
Anderen helpen om jezelf te ontlopen
Voor sommige mensen is 'anderen helpen' een vorm van vermijding. Je op een ander richten. In plaats van op jezelf en jouw emoties.
Weerstand als startpunt
Voel je weerstand om te starten met therapie? Jouw twijfel is heel normaal. De weerstand hoort erbij.
Eng om dichtbij te laten komen
Kijkje in de kamer #1
Dit is een raak moment, tijdens relatietherapie. Voor mij zitten twee mensen die ontzettend veel van elkaar houden. Maar worstelen met intimiteit en kwetsbaarheid.